Lezingen en cursussen     Video    Onderzoek en publicaties   Tentoonstelling

 

Onderzoek en publicaties voor anderen

DividerDivider

Als freelancer en via het Cultureel Erfgoed Collectief voer ik in opdracht achtergrondonderzoek uit en help ik bij publicaties van particulieren. 

Zo deed ik in opdracht van Restauratie & Onderzoek Kolff cultuurhistorisch achtergrondonderzoek voor de restauratie van de Sint Jozefkerk in Enschede. Ik maakte een inventarisatie van de muurschilderingen en het glas in lood (1926) van kunstenaar Joan Collette om een cultuurhistorische waardebepaling te schrijven. Ook zocht ik uit of er restauraties bekend waren van schilderingen op asbest. 

Daarnaast help ik particulieren met redactie-, schrijf- en uitzoekwerk. Sommige particulieren hebben de wens om verhalen, foto's en historie in een boek te vereeuwigen, maar weten niet goed hoe ze dat aan moeten pakken.

Ik help dan met de stappen, plannen, begroting, het sorteren, redactie, contacten met vormgevers en drukkers; en al wat maar nodig is om hun boek gedrukt te krijgen. Dit doe ik graag, omdat zo geschiedenis - mooi vormgegeven - bewaard blijft, die anders mogelijk vergeten zou zijn.