Cultuurhistorische woningscan     Rond 1900     Jaren dertig

Cultuurhistorische woningscan

DividerDivider

Voor het Cultureel Erfgoed Collectief voer ik verschillende cultuurhistorische woningscans uit.

Vaak krijgen we vragen over authentieke onderdelen in huis. Daarom ontwikkelde ik met het Cultureel Erfgoed Collectief de cultuurhistorische woningscan. De woningscan blijkt een handig hulpmiddel te zijn voor verbouwingen en onderhoud, maar ook voor de verkoop van een huis.  Voor een cultuurhistorische woningscan maken we een rondgang door het huis langs alle authentieke onderdelen en beantwoorden uw vragen, zoals de vraag of iets het restaureren waard is.

Afhankelijk van uw opdracht geven we tijdens de rondgang uitleg op al uw vragen, terwijl u foto’s  en aantekeningen maakt (indicatie  kosten €150); of we geven u na de rondgang een lijst met alle authentieke details en foto’s (indicatie kosten €250).  De scan kan ook  worden afgesloten met een rapport met foto’s, advies en beschrijvingen (maatwerk, kosten vanaf €500).

In plaats van een functioneel rapport kunnen we ook een decoratief boekje aanbieden als een herinnering aan het huis. Omdat het bij een scan met een rapportage of een boekje om maatwerk gaat (zowel afhankelijk van uw wensen en vragen als van de grootte van het huis) maken we vooraf een offerte. Op basis daarvan kunt u beslissen of u ons de opdracht wilt geven.

Wilt u graag meer weten over de woningscan, over hoe het in zijn werk gaat en over de kosten, mail mij dan gerust, of kijk op de website van het Cultureel Erfgoed Collectief.